Usluge koje vam nudimo

Ispitivanja hrane i predmeta opće uporabe

HACCP

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) je preventivni sustav koji služi za osiguravanje sigurnosti hrane kroz identifikaciju i kontrolu mogućih opasnosti tijekom proizvodnje, obrade i distribucije hrane. Glavni cilj HACCP sustava je prepoznati kritične točke u procesu gdje može doći do kontaminacije, te uvesti kontrolne mjere kako bi se spriječila ili smanjila opasnost za zdravlje potrošača. Pridržavanje zahtjeva HACCP sustava pomaže proizvođačima hrane održati visoke standarde sigurnosti i kvalitete.

Stručna pomoć pri uvođenju i održavanju HACCP sustava

Ovisno o potrebama korisnika, Zavod pruža usluge:
• cjelokupne implementacije HACCP sustava
• stručne pomoći pri uvođenju HACCP sustava prema objavljenim Vodičima
• održavanja uspostavljenih HACCP sustava

Implementacija HACCP sustava obuhvaća slijedeće aktivnosti
Stručna pomoć pri uvođenju HACCP sustava prema Vodiču obuhvaća
Usluge održavanja HACCP sustava uključuju