Dragi prijatelji, stručnjaci s područja zdravstva, dragi roditelji,
pozivamo Vas na stručno Savjetovanje "Holistički pristup zdravlju djeteta – prehrana, rekreacija i slobodno vrijeme", u srijedu, 24. travnja 2024. godine u Pazinu, u dvorani Istra, zgrade Spomen doma Pazin, Šetalište Pazinske Gimnazije 1, od 10.30 do 14.00 sati.
Društvo „Naša djeca“ Zabok i Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske ( www.savez-dnd.hr ) u sklopu europski nagrađivanog projekta „Zdravo i fino“ organiziraju Savjetovanje „Holistički pristup zdravlju djeteta – prehrana, rekreacija i slobodno vrijeme“ u suradnji s našim domaćinima iz Društva „Naša djeca“ Pazin te uz podršku Grada Pazina. Savjetovanje financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz projekt „Zdravo i fino“.
Na Savjetovanju će eminentni stručnjaci iz ovog područja podijeliti znanja, najnovija istraživanja i informacije te primjere dobre prakse kako bi zajedničkim snagama utjecali na promjene u usvajanju zdrave prehrane, zdravih stilova života i prevenciji debljine u djece i mladih.
Prijavnica se nalazi na sljedećem linku i molimo sve koji će nam se pridružiti da ju ispune zbog evidencije i moguće potvrde o sudjelovanju:
PRIJAVA
Tim stručnjaka i okvirne teme:
- Aktivnosti Savjetovališta za prehranu u Istarskoj županiji: Nina Penezić Blažević, mag. nutr., Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije
- Učestalost povećane tjelesne mase i debljine djece u dobi između 2 i 8 godina: mr. sc. Giovana Armano, LittleDot projekt potpore ranom roditeljstvu
- Učestalost debljine djece školske dobi – prikaz rezultata najnovije CroCOSI studije – Opći rizici debljine po zdravlje: Maja Lang Morović, prof. rehabilitator, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Služba za promicanje zdravlja
- Pravilna prehrana djece u prevenciji pretilosti: dr. sc. Eva Pavić, univ.spec.dipl.ing.preh.teh., Klinički bolnički centar Zagreb, Služba za prehranu i dijetetiku
- Sretno dijete koje jede sve: Željka Klemenčić, gastro novinarka, urednica portala Mrvica
- Zdravo i fino – projekt DND-a Zabok, primjer dobre prakse, Jasenka Borovčak, voditeljica Projekta i Snježana Krpes, voditeljica radionica kuhanja i autorica kuharica